5 українських фільмів, які потрапили до офіційних кваліфікаційних списків на Оскар 2024

11.12.2023 11:05

До офіційних списків кваліфікації на премію Оскар потрапили п'ять фільмів українського виробництва.

 "20 днів у Маріуполі"

Стрічка розповідає про перші дні повномасштабного вторгнення, коли Чернов та фотокореспондент Євген Малолєтко стали останніми журналістами, які залишалися в Маріуполі.

 "Фотофобія"

Сюжет стрічки розповідає про 12-річного Нікі, що разом зі своєю родиною проживає на станції харківського метро. Тут вони шукають притулку від війни. Через смертельну небезпеку хлопчику заборонено виходити з укриття. Блукаючи серед покинутих вагонів та заповнених платформ, Нікі зустрічає 11-річну Віку, і перед ним розкривається новий світ.

 "Гартовані гнівом"

Це історія взаємин двох осіб протягом дев'яти років: від подій Революції Гідності до повномасштабного російського вторгнення.

 "Звідки куди"

Фільм "Звідки куди" відображає загальний портрет українських біженців – дітей, жінок, літніх осіб, чоловіків та інших, які, після російського вторгнення, змушені покинути свої домівки й податися в невідоме майбутнє. Всі мають одну мету – знайти безпечний притулок. Сідаючи в евакуаційний автобус, вони діляться своїм досвідом і розповідають про те, через що їм довелося пройти.

"Батьківщина"

У цьому фільмі розкривається проблема насильства в білоруській армії, яке, до певної міри, спричинило масові протести у 2020 році.

Автор:
Олена Нагорна
Читайте також
Version for the visually impaired
Панель комфортного читання
Сайт підтримує адаптивний дизайн, для збільшення розміру елементів можна використовувати масштабування браузера (ctrl + '+')
Скинути стилі
Шрифт і колір фону
Розмір шрифту
Міжрядковий інтервал
Інтервал між літерами
Зображення