На Львівщині ДБР затримало посадовця, який за 30 тис. дол. організував переправлення призовників через кордон

19.04.2024 15:37

Чоловік пообіцяв двом мешканцям Львівщини переправити їх за кордон у власному мікроавтобусі за 30 тис. доларів. Порушника закону можуть ув’язнити на 9 років.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу ДБР.

"Працівники ДБР у співпраці з СБУ викрили заступника директора одного з львівських комунальних підприємств, який організував схему переправлення через кордон чоловіків призовного віку", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, чоловік обіцяв двом мешканцям Львівщини переправити їх за кордон у власному мікроавтобусі за 30 тис. доларів США. Він запевняв їх, що має відповідні зв’язки і його з пасажирами пропустять на кордоні без перевірки.

Після передачі першої частини коштів – 10 тис. доларів США його затримали правоохоронці. Також посадовець готував перетин кордону для іще одного громадянина. За це він встиг отримати від нього аванс у сумі 8 тис. доларів США.

Фігуранту вже повідомлено про підозру у незаконному переправленні через кордон чоловіків призовного віку (ч. 3 ст. 332 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років з конфіскацією майна.

Також подано клопотання про обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою.

Автор:
Олена Нагорна
Читайте також
Version for the visually impaired
Панель комфортного читання
Сайт підтримує адаптивний дизайн, для збільшення розміру елементів можна використовувати масштабування браузера (ctrl + '+')
Скинути стилі
Шрифт і колір фону
Розмір шрифту
Міжрядковий інтервал
Інтервал між літерами
Зображення