На українську режисерку та її друзів напали в центрі Києва

30.04.2024 10:37

Українська кінорежисерка Ірина Цілик, відома своїми фільмами "Я і Фелікс" та "Життя блакитне, ніби апельсин", розповіла про інцидент, який трапився із ними. Її та друзів атакували невідомі особи прямо в центрі столиці.

Це сталось біля Українського дому. Вона опублікувала цю інформацію в інтернеті та висловила бажання покарати винних.

Після показу фільму режисерки "Я і Фелікс" в Українському домі, на Ірину Цілик та її друзів напали. Вони вже сідали у таксі, коли до них підійшли невідомі особи.

Оберемок пахучого бузку в руках, купа емоцій, ми вже сідаємо в таксі, щоб їхати далі на концерт Пиріг і Батіг, аж раптом до нашої компанії (один військовий у відпустці, один кінорежисер, я і ще одна тоненька жінка) кидаються троє міцних хлопців і силою відтісняють нас від машини, – пише режисерка.

Цілик відзначила, що нападники складали свої претензії не стільки до всієї компанії, скільки до військового Сергія Гнезділова, який був присутній на показі стрічки "Я і Фелікс" та виставці Алли Горської разом з Іриною.

Режисерка повідомила, що нападники представили себе як "люди" активіста, військовослужбовця та колишнього лідера праворадикальної ГО С14 Євгена Карася.

"Вони представилися "людьми Карася" і, в принципі, це багато чого пояснює. Агресивно почали провокувати на бійку, і таксист миттєво дав по газах та поїхав. Вимагали в нашого приятеля просити вибачення за те, що він в одному зі своїх постів назвав Карася довбо*обом (чому назвав – окрема цілком заслужена історія, але і без неї можна нічого особливо не пояснювати тим, хто знає цього персонажа)", – зазначила Цілик.

Режисерка додала, що "ця історія нічим не завершилася", бо Ірина з друзями почали викликати поліцію, а нападники втекли.

Автор:
Олена Нагорна
Читайте також
Version for the visually impaired
Панель комфортного читання
Сайт підтримує адаптивний дизайн, для збільшення розміру елементів можна використовувати масштабування браузера (ctrl + '+')
Скинути стилі
Шрифт і колір фону
Розмір шрифту
Міжрядковий інтервал
Інтервал між літерами
Зображення