Народне свято 14 червня

14.06.2023 09:19

14 червня церква вшановує пам'ять святих мучеників Харитона, Валеріана і Устина. За старим стилем (юліанським календарем) в цей день відзначається 1 червня - перший день літа. Наші предки помічали, що в цю дату на землі з'являються метелики, сонечка і коники. Чим більше комах бачили на вулиці в цей день, тим більш благополучним і врожайним, як вважалося, буде літо.

Народжені 14 червня люди дуже непосидючі і не можуть сидіти без діла. У них сильно розвинені лідерські якості. Вони не люблять приймати допомогу і полюбляють робити все самі, навіть якщо дуже втомлюються. Заводять сім'ю і будують власний будинок в пізньому віці.

Що не можна робити 14 червня

Якщо в день Устина збираєте прянощі або цілющі трави, то рослини не можна виривати з коренем. Також не можна в цей день викопувати картоплю, хрін, буряк та інші коріння рослин.

Важлива заборона, що не можна робити в Устинів день, стосується парканів. Не можна встановлювати, лагодити і фарбувати паркани в цей день.

У свято 14 червня не можна ігнорувати чужі прохання про допомогу і відмовляти в милостині нужденним.

Свято 14 червня не підходить для неробства, ліні і сну до обіду. Хто буде ухилятися від роботи сьогодні, тому по життю не буде везти.

По можливості в цю дату не можна запрошувати додому незнайомців, а також ходити на побачення з незнайомими людьми.

Автор:
Олена Нагорна
Читайте також
Version for the visually impaired
Панель комфортного читання
Сайт підтримує адаптивний дизайн, для збільшення розміру елементів можна використовувати масштабування браузера (ctrl + '+')
Скинути стилі
Шрифт і колір фону
Розмір шрифту
Міжрядковий інтервал
Інтервал між літерами
Зображення