Науковці навчилися збирати енергію Сонця в космосі та передавати її на Землю

Якщо технологію зможуть розвинути до рівня комерційної доцільності, вугільні та атомні електростанції на Землі стануть непотрібні.

Науковці успішно завершили експеримент зі збору у космосі та передачі на Землю сонячної енергії. Хоча попереду ще багато роботи, вчені вже пророкують велике майбутнє цій технології, пише Independent.

Проект Space Solar Power Demonstrator (SSPD-1) був запущений 3 січня минулого року з метою продемонструвати технічну можливість зібрати енергію Сонця та передати її бездротовим способом на Землю в комерційних масштабах. Вчені з Каліфорнійського технологічного інституту (США) завершили всі три основні експерименти, щоб перевірити ключову технологію для таких зусиль. Вони перевірили нову структуру сонячної панелі, різні конструкції елементів і мікрохвильовий передавач.

"Сонячна енергія, що випромінюється з космосу за комерційними тарифами, освітлюючи земну кулю, все ще є перспективою майбутнього. Але ця важлива місія продемонструвала, що це має бути досяжне майбутнє", – сказав президент Каліфорнійського технологічного інституту та професор фізики Томас Розенбаум.

Автор:
Олена Нагорна
Читайте також
Version for the visually impaired
Панель комфортного читання
Сайт підтримує адаптивний дизайн, для збільшення розміру елементів можна використовувати масштабування браузера (ctrl + '+')
Скинути стилі
Шрифт і колір фону
Розмір шрифту
Міжрядковий інтервал
Інтервал між літерами
Зображення