Названо ТОП-9 найкорисніших ягід

24.01.2024 11:14

Зображення видалено. 1. Чорниця

Дослідження показують, що регулярне вживання чорниці має багато переваг, наприклад, підтримує серце, запобігає діабету 2 типу і навіть допомагає мозку. Крім того, чорниця допомагає підтримувати вагу і може захистити ваш зір від макулодистрофії.

Зображення видалено. 2. Ожина

Серед ягід ожина посідає перше місце за вмістом клітковини, яка допомагає вам довше відчувати себе ситими, підтримує здоров'я кишечника, а також може допомогти у контролі ваги та рівня цукру в крові.

Зображення видалено. 3. Малина

Малина має високий вміст антоціану та еллагітанінів. Дослідження показують, що споживання продуктів, багатих на ці сполуки, може допомогти знизити рівень холестерину, об'єм талії, артеріальний тиск і рівень цукру в крові.

Зображення видалено. 4. Полуниця

Одна чашка цілої полуниці забезпечує 94% добової норми вітаміну С, який відомий своїми антиоксидантними властивостями та роллю у підтримці імунного здоров'я.

Зображення видалено. 5. Чорна смородина

Одна чашка чорної смородини містить 203 міліграми вітаміну С, що становить 226% рекомендованої добової норми, більше, ніж у полуниці.

Зображення видалено. 6. Ягоди годжі

Ягоди годжі застосовують у фітотерапії для покращення зору та підтримки нирок і печінки.

Ягоди годжі містять велику кількість зеаксантину, який також міститься в очах, слугуючи захисним щитом від впливу шкідливого світла та окислення і знижуючи ризик вікової дегенерації жовтої плями.

Зображення видалено. 7. Виноград

Вважається, що користь винограду для здоров'я пов'язана з ресвератролом, який має антиоксидантну та протизапальну дію, а також зміцнює імунну систему.

Зображення видалено. 8. Журавлина

Доведено, що антибактеріальні властивості журавлини допомагають лікувати інфекції сечового міхура та сечовивідних шляхів. Споживання журавлини пов'язане зі зниженням ризику діабету, серцево-судинних і ниркових захворювань.

Зображення видалено. 9. Ягоди асаї

Деякі невеликі дослідження споживання ягід асаї показали позитивний вплив на рівень "хорошого" холестерину, судинну функцію, тинітус (дзвін у вухах) і рівень цукру в крові.

Автор:
Олена Нагорна
Читайте також
Version for the visually impaired
Панель комфортного читання
Сайт підтримує адаптивний дизайн, для збільшення розміру елементів можна використовувати масштабування браузера (ctrl + '+')
Скинути стилі
Шрифт і колір фону
Розмір шрифту
Міжрядковий інтервал
Інтервал між літерами
Зображення