Новини війни 07.04.2022

▪️ На Львівщині почали облаштовувати контейнерні містечка. Перші 70 житлових контейнерів, у яких зможуть жити понад 350 українців, які евакуювались із гарячих точок, встановлюють сьогодні у Львові, - повідомив мер міста Андрій Садовий. Загалом в області буде розміщено декілька таких містечок за сприяння Польщі та місцевої громади.

▪️У Горностаївку увійшли російські війська, повідомив селищний голова. Він просить жителів зберігати спокій і не провокувати військових.

▪️ Почався ремонт траси Київ-Чоп, яку окупанти пошкодили ракетами, - повідомляє замглави Офісу Президента Кирило Тимошенко. 

▪️ Служба безпеки України опитала майже 2 тисячі свідків звірств російських окупантів на території Київщини. Це дозволило вийти на 33 колаборантів, які співпрацювали з рашистами.

▪️Практично у 90% загиблих мирних жителів Бучі на Київщині виявлено кульові поразки, а не осколкові. Про це розповів мер міста Анатолій Федорук. І додав, що у місті виявили три місця масових поховань. За його словами, станом на вечір 6 квітня знайшли тіла 320 загиблих людей.

▪️У Станіславі Херсонської області за добу загинуло 5 цивільних, інформація про постраждалих на Херсонщині уточнюється – Людмила Денісова. У Донецькій області окупанти обстріляли мирних мешканців Вугледара, які прийшли отримати гуманітарну допомогу. 4 людини загинуло, 4 поранені. Очеретинська громада області двічі потрапила під обстріли, - один загиблий. У Рубіжному на Луганщині загинула одна людина, одна поранена, а доля ще сімох невідома. У Сєвєродонецьку зруйновано близько 10 багатоповерхівок та п’ятеро поранених внаслідок обстрілу центру надання гуманітарної допомоги.

▪️ В Каховці на Херсонщині російські військові викрали депутата обласної ради від «Європейської Солідарності» Валерія Салтикова, повідомив депутат облради Сергій Хлань.

▪️ У місті Біляївка Одеської області вулицю Московську перейменували на Харківську – речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук.

▪️ Мер Балаклії Іван Столбовий виїхав до РФ. Про цеповідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Автор:
Настасія Іваненко
Читайте також
Version for the visually impaired
Панель комфортного читання
Сайт підтримує адаптивний дизайн, для збільшення розміру елементів можна використовувати масштабування браузера (ctrl + '+')
Скинути стилі
Шрифт і колір фону
Розмір шрифту
Міжрядковий інтервал
Інтервал між літерами
Зображення