ОГОЛОШЕНО ПРИЗОВ РЕЗЕРВІСТІВ. ЗВЕРНЕННЯ ВІЙСЬКОВОГО КОМІСАРА, НАЧАЛЬНИКА МОГИЛІВ-ПОДІЛЬСЬКОГО РС ТЦК та СП ВАЛЕНТИНА ЛУНГОЛА

Відповідно до Наказу Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України від 22.02.2022 року №2, у зв’язку із загостренням політичної ситуації в Україні, загрози просування військ Російської Федерації далі по території України, з метою оперативного доукомплектування Збройних Сил України та інших військових формувань було оголошено призов резервістів в особливий період до складу бойових частин.

В термін з 23.02.2022 року по 25.02.2022 року резервістам необхідно негайно з’явитися до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, де вони перебувають на обліку.

Резервістам рядового і офіцерського складу, які перебувають на військовому обліку в Могилів-Подільському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, з’явитися за адресою: м. Могилів-Подільський, вул. О. Пчілки, 19.

При собі мати: паспорт громадянина України, ідентифікаційний код, військовий квиток (військовий квиток офіцера запасу) або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, водійські права.

Попереджуємо, що за неявку чи ігнорування виклику передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Так, статтею 336 Кримінального кодексу України встановлена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років за ухилення від призову на військову службу осіб із числа резервістів в особливий період.

Згідно статті 119 КЗпП за призваними резервістами зберігається робоче місце та середньомісячна заробітна плата. Виплачується щомісячне грошове забезпечення у розмірі особам рядового/сержантського складу – від 10 до 12 тис. грн. (в зоні ООС: у випадку виконання завдань у другій лінії від 16 708 до 19 тис. грн.; у першій лінії – від 27 208 до 30 тис.грн). Також з 01.03.2022 року підвищується грошове забезпечення на 30%. Крім того, передбачені наступні соціальні гарантії:

щорічна матеріальна допомога на оздоровлення;

- щорічна відпустка – не менше 30 календарних днів;

- безкоштовне медичне лікування;

- пільговий відпочинок у санаторіях МО України з членами сімей;

- забезпечення житлом;

- виплата грошової компенсації за піднайом житла;

- безкоштовне навчання у вищих військових навчальних закладах України;

- соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей.

Автор:
Настасія Іваненко
Читайте також
Version for the visually impaired
Панель комфортного читання
Сайт підтримує адаптивний дизайн, для збільшення розміру елементів можна використовувати масштабування браузера (ctrl + '+')
Скинути стилі
Шрифт і колір фону
Розмір шрифту
Міжрядковий інтервал
Інтервал між літерами
Зображення