Після успішної місячної програми: Індія сьогодні відправить місію для вивчення Сонця

Індія сьогодні відправить свою першу місію зі спостереження за Сонцем через кілька днів після того, як її станція стала першою, хто приземлився біля південного полюса Місяця.

Про це повідомляє BBC.

Станція Aditya-L1 має стартувати з майданчика на Шріхарікоті в суботу об 11:50 за індійським часом. Повідомляється, що станція буде розташована на відстані 1,5 млн км від Землі - в 1% відстані між Землею та Сонцем.

Індійська космічна агенція повідомляє, що на подолання такої відстані піде чотири місяці. Першу індійську космічну місію з вивчення найбільшого об'єкта Сонячної системи названо на честь індуїстського бога Сонця.

Як тільки Aditya-L1 досягне цього місця, станція зможе обертатися навколо Сонця з такою самою швидкістю, як і Земля. Це також означає, що для роботи супутника потрібно дуже мало палива.

Орбітальний апарат оснащений сімома науковими інструментами, які спостерігатимуть та вивчатимуть сонячну корону. Дослідження допоможуть вченим зрозуміти сонячну активність, таку як сонячний вітер та сонячні спалахи, їх вплив на Землю та погоду у ближньому космосі в режимі реального часу.

Автор:
Олена Нагорна
Читайте також
Version for the visually impaired
Панель комфортного читання
Сайт підтримує адаптивний дизайн, для збільшення розміру елементів можна використовувати масштабування браузера (ctrl + '+')
Скинути стилі
Шрифт і колір фону
Розмір шрифту
Міжрядковий інтервал
Інтервал між літерами
Зображення