Росіяни виганяють людей з їх осель на Херсонщині - ЦНС

02.05.2024 09:08

Російська армія на тимчасово окупованих територіях Херсонщини займається примусовим виселенням українців.

Російські загарбники проводять примусове виселення мешканців Голої Пристані, Коханів та Гладківки, що у Херсонській області. Про це у середу, 1 травня, повідомляє Центр національного спротиву.

"За інформацією від місцевого підпілля російська окупаційна адміністрація проводить примусове виселення мешканців з їхніх осель", - вказують представники підпілля.

Для перевезення людей загарбники використовують відібрані у шкіл та автотранспортних підприємств автобуси.

Населення тимчасово розміщують на Півдні Херсонської області та у Криму. Людей, за словами представників ЦНС, селять у погані та переповнені будинки, таким чином спонукаючи їх до переїзду в Росію. При цьому чоловікам активно "радять" мобілізуватися на війну.

У ЦНС наголосили, що населенню росіяни забороняють забирати з собою будь-які габаритні речі, дозволяють брати з собою лише невеликі сумки.

"Таким чином окупанти вивільняють домівки та квартири для розміщення російських окупантів, працівників російських адміністрацій та росіян, що бажають переїхати у визначені населені пункти. Паралельно з цими заходами окупанти облаштовують накриття сіткою автомобільної дороги Р57 на ділянці Гола Пристань - Таврійське. Сітки закріплюють на деревах та стовпах уздовж дороги. Таким чином окупанти намагаються уберегти свою техніку від українських дронів", - додали у Центрі Нацспротиву.

Автор:
Олена Нагорна
Читайте також
Version for the visually impaired
Панель комфортного читання
Сайт підтримує адаптивний дизайн, для збільшення розміру елементів можна використовувати масштабування браузера (ctrl + '+')
Скинути стилі
Шрифт і колір фону
Розмір шрифту
Міжрядковий інтервал
Інтервал між літерами
Зображення