Скоро запрацює новий зерновий коридор - Зеленський

11.10.2023 08:40

Вже зараз через Румунію транспортується майже 60% від загального обсягу експорту зерна з України.

Незабаром буде створено новий зерновий коридор через Молдову та Румунію. Про це сказав український президент Володимир Зеленський на спільній пресконференції з румунським колегою Клаусом Йоханнісом в Бухаресті у вівторок, 10 жовтня.

За його словами, сьогодні обговорювались можливі спільні дії щодо захисту не просто портів, а всього регіону України, Молдови і Румунії.

"Окремо я хочу відзначити один із стратегічних напрямів нашої співпраці. У трикутнику Україна, Румунія, Молдова ми здатні створити дуже потужну основу для розвитку не лише наших країн та народів, а й усієї Європи. І вже скоро запрацює зерновий коридор з України через Молдову, Румунію. І це взірець того, як багато ми можемо зробити разом. Що матиме велике значення не лише для нас, а й для Європи та світу в цілому", – заявив Зеленський

У свою чергу Клаус Йоханніс повідомив, що зараз через Румунію транспортується майже 60% від загального обсягу експорту зерна з України.

"Було погодження подвоєння спроможностей транзиту через румунські порти до 4 млн тонн сільськогосподарської продукції. Через Румунію проходить транзитом майже 60% від загального обсягу експорту зерна з України. Фактично, від початку війни понад 27 млн тонн зерна з України пройшли транзитом через нашу країну", – сказав Йоханніс.

Він запевнив Зеленського, що Румунія докладе всіх зусиль для продовження підтримки України. Водночас Йоханніс висловився щодо виправдання очікувань румунських фермерів.

Автор:
Олена Нагорна
Читайте також
Version for the visually impaired
Панель комфортного читання
Сайт підтримує адаптивний дизайн, для збільшення розміру елементів можна використовувати масштабування браузера (ctrl + '+')
Скинути стилі
Шрифт і колір фону
Розмір шрифту
Міжрядковий інтервал
Інтервал між літерами
Зображення