В Україні збільшується кількість хворих з ускладненнями коронавірусу

23.03.2023 09:38

В Україні збільшується кількість хворих з ускладненнями коронавірусу. Через це Міністерство охорони здоров’я ініціювало проведення серії заходів на підтримку вакцинальної кампанії у 10 регіонах України протягом березня-квітня 2023 року.

Як повідомляє прес-служба МОЗ, на даний момент 15,5 млн осіб в Україні вакциновано двома дозами, і лише 3,1 млн осіб – першою бустерною дозою та тільки понад 260 тисяч осіб – двома бустерними дозами щеплення. В міністерстві наголосили, що бустер дуже важливий для того, щоб поновити та продовжити захист від COVID-19.

"В Україні зараз циркулюють штам Омікрон та ще 10 підтипів вірусу SARS-CoV-2. Для нас ризикованою є ситуація появи та фіксація підтипу Омікрону ХВВ 1.5, більш відомого як "Кракен". Для цього штаму характерна швидка передача інфекції від людини до людини. За умови постійного перебування в бомбосховищах, неможливості дотримуватися протиепідемічних норм – значно зростає ризик швидкого поширення інфекції та вірогідність того, що більше людей захворіють на коронавірусну хворобу", – наголосив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Автор:
Олена Нагорна
Читайте також
Version for the visually impaired
Панель комфортного читання
Сайт підтримує адаптивний дизайн, для збільшення розміру елементів можна використовувати масштабування браузера (ctrl + '+')
Скинути стилі
Шрифт і колір фону
Розмір шрифту
Міжрядковий інтервал
Інтервал між літерами
Зображення