Виробники пармезану почали вживлювати мікрочипи в свою продукцію

Виробники пармезану вбудовують спеціальні трекери в казеїнову оболонку своїх сирів. Заявляють, що чипи розміром із крупицю солі й безпечні для харчових продуктів.
Пармезан – це італійський твердий сир з коров'ячого молока. Будучи одним з дуже популярних в усьому світі сортів сиру, він часто стає об'єктом підробок. Саме на боротьбу з ними й направлені нові заходи.
Як пояснюють на сайті Parmigiano Reggiano, "інновація поєднує безпечні для харчових продуктів етикетки з казеїну з мікрочіпом p-Chip, який створює цифрових двійників для фізичних предметів. Ця мітка менша за крупинку солі та має високу міцність, забезпечуючи відстежуваність нового покоління". Вона надасть додаткову гарантію автентичності продукту в інтересах виробників, усього ланцюга дистрибуції та кінцевого споживача.