Єдиний у світі Rolls-Royce Hyperion піднявся в ціні до 10 мільйонів доларів

14.11.2023 11:14

Існуючий в єдиному екземплярі Rolls-Royce Hyperion за рік подорожчав удвічі. За родстер просять майже 10 мільйонів доларів.

Унікальний Rolls-Royce Hyperion знову виставили на продаж. За рік його ціна зросла вдвічі і зараз за родстер просять майже 10 мільйонів доларів.

Єдиний у своєму роді автомобіль базується на шасі Phantom Drophead Coupé і оснащений стандартним для цієї моделі двигуном - канонічним V12 6.75 потужністю 453 кінські сили. Натхненням для ательє Pininfarina, що створив машину, стали розкішні купе початку минулого століття і прогулянкові катери.

Родстер Hyperion був побудований на замовлення відомого колекціонера Роллс-Ройс Роланда Холла. Машину показали публіці на конкурсі елегантності в Пеббл-Біч 15 років тому, і ось уже багато років вона періодично з'являється у продажу одного і того ж дилера з ОАЕ. 2009 року за Hyperion просили майже 4,5 мільйона євро, 2017-го ціна впала до двох мільйонів, а рік тому унікальний Rolls-Royce знову коштував близько 4,5 мільйона євро. Наразі його продають за 9,4 мільйона.

Автор:
Олена Нагорна
Читайте також
Version for the visually impaired
Панель комфортного читання
Сайт підтримує адаптивний дизайн, для збільшення розміру елементів можна використовувати масштабування браузера (ctrl + '+')
Скинути стилі
Шрифт і колір фону
Розмір шрифту
Міжрядковий інтервал
Інтервал між літерами
Зображення