Євро може змінити дизайн

01.12.2023 09:42

Рада керуючих Європейського центрального банку (ЄЦБ) обрала "Європейську культуру" та "Ріки та птахи" як можливі теми для майбутніх банкнот євро.

У рішенні враховано результати опитувань, проведених влітку 2023 року та опублікованих у звіті, щоб європейська громадськість могла висловити свої побажання з семи тем, включених до шорт-листу.

В опитуванні, проведеному на замовлення ЄЦБ, "Європейська культура" була найпопулярнішою (21%) серед громадян єврозони, за нею слідували "Ріки: води життя в Європі" (18%) та "Птахи: вільні, життєстійкі, надихаючі" (17%). Опитування включало репрезентативну вибірку з 23 377 європейців.

Рада керуючих ЄЦБ вирішила створити консультативну групу, яка запропонує мотиви для обраних тем до кінця 2024 року. Після цього буде проведено конкурс на дизайн нових банкнот, і громадяни Європи знову отримають можливість висловити свої переваги дизайну.

Автор:
Олена Нагорна
Читайте також
Version for the visually impaired
Панель комфортного читання
Сайт підтримує адаптивний дизайн, для збільшення розміру елементів можна використовувати масштабування браузера (ctrl + '+')
Скинути стилі
Шрифт і колір фону
Розмір шрифту
Міжрядковий інтервал
Інтервал між літерами
Зображення