Зеленський має намір відвідати Ізраїль - ЗМІ

12.10.2023 08:46

Президент України Володимир Зеленський засудив атаку ХАМАС на Ізраїль. Він підкреслив, що право країни на захист не підлягає сумніву.

Офіс президента України надіслав запит до офісу прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу з проханням дати згоду на офіційний візит українського лідера Володимира Зеленського. Про це у середу, 11 жовтня, повідомляє Ynet.

"Глава держави попросив вивчити таку можливість", - йдеться у повідомлені.

Зазначається, що сам візит ще не запланований, проте "перші контакти між відповідними службами Ізраїлю та України вже почалися".

"Переговори з цього питання мають попередній характер, і дата ймовірного візиту ще не визначена", - уточнили в ОПУ.

Повідомляється, що візит президента України має на меті виявити солідарність із Ізраїлем, який зазнав нападу з боку терористичного угруповання ХАМАС.

"Ми перебуваємо в стані війни і знаємо, що означає опинитися під терористичною атакою. Дуже важливо не залишитися наодинці в цій ситуації. Це може врятувати життя людей і нації. Я рекомендую світовим лідерам прилетіти в Ізраїль і підтримати людей, які зазнали терористичної атаки", - сказав Зеленський раніше під час перебування в Брюсселі.

Автор:
Олена Нагорна
Читайте також
Version for the visually impaired
Панель комфортного читання
Сайт підтримує адаптивний дизайн, для збільшення розміру елементів можна використовувати масштабування браузера (ctrl + '+')
Скинути стилі
Шрифт і колір фону
Розмір шрифту
Міжрядковий інтервал
Інтервал між літерами
Зображення