Жінок-психопатів насправді значно більше, ніж вважалося раніше, - науковець

Досі вчені невірно підходили до виявлення психопатії серед жінок.

Жінок-психопатів насправді значно більше, ніж вважалося раніше. Невірне розуміння базувалося на помилкових методах досліджень та певній упередженості у цьому питанні самих дослідників. Про це розповів доктор Клайв Бодді, експерт з психопатії, що працює в Університеті Англії імені Раскіна, пише The Guardian.

Він зазначив, що довго панувало стереотипне уявлення про психопатів як жорстоких, антисоціальних злочинців, в першу чергу чоловіків. Зараз це уявлення поступово змінюється більш витонченим розумінням. Психопати - це люди, позбавлені емпатії та почуття провини, вони проявляють антисоціальну поведінку, часто брешуть і є безжальними, самозакоханими та маніпулятивними.

"Психопати прагнуть грошей, влади та контролю", — пояснює доктор Бодді. Однак старі стереотипи завадили науковцям провести коректні підрахунки долі психопатів серед жінок. "Поведінка психопатів-жінок видається досить витонченою та менш очевидною, ніж поведінка психопатів-чоловіків, і тому їх не так багато розпізнають", — сказав доктор Бодді.

За його словами, поступово накопичується база наукових доказів, які свідчать про схильність жінок-психопатів до вербального, а не фізичного насильства. Таке насильство має стосунковий та емоційний характер і може включати, наприклад, поширення чуток і брехні заради особистої вигоди.

Крім того, доктор Бодді нарікає, що науковці загалом менше цікавилися цим психічним розладом у жінок, можливо просто не бажаючи називати їх психопатками.

Автор:
Олена Нагорна
Читайте також
Version for the visually impaired
Панель комфортного читання
Сайт підтримує адаптивний дизайн, для збільшення розміру елементів можна використовувати масштабування браузера (ctrl + '+')
Скинути стилі
Шрифт і колір фону
Розмір шрифту
Міжрядковий інтервал
Інтервал між літерами
Зображення